WEF roept op tot het herschrijven van de Bijbel

 

Een hoge functionaris van het World Economic Forum (WEF) van de beruchte Klaus Schwab heeft opgeroepen om de religieuze geschriften te “herschrijven” door kunstmatige intelligentie om een ​​nieuwe geglobaliseerde “Bijbel” te creëren. Tegelijkertijd componeerde kunstmatige intelligentie voor het eerst een preek voor een kerk in Duitsland en las een preek voor in plaats van een predikant.

Yuval Noe Harari, de belangrijkste adviseur van Klaus Schwab en een van de grondleggers van de Great Reset-doctrine, beweert dat het gebruik van kunstmatige intelligentie om de geschriften te vervangen, verenigde “religies die ‘echt goed’ zullen zijn” zal creëren!

Harari, een schrijver en professor met aanzienlijke invloed op de transitie-beweging, deed deze uitspraak in een toespraak over de ‘toekomst van de mensheid’.

Volgens hem kan de kracht van kunstmatige intelligentie worden aangewend en gebruikt om spiritualiteit opnieuw vorm te geven in de globale visie van het WEF op ‘gelijkheid’ en inclusiviteit.

 

In een gesprek met journalist Pedro Pinto in Lissabon, Portugal, vertelde Harari het elitaire publiek:

“Het is de eerste technologie die nieuwe ideeën kan creëren. Weet je, de drukpers, de radio, de televisie zenden of verspreiden de ideeën die door het menselijk brein, door de menselijke geest zijn gecreëerd. Ze kunnen geen nieuw idee creëren, ‘zei Harari om verder te gaan:

Weet je, Gutenberg drukte de Bijbel in het midden van de 15e eeuw. De drukpers drukte evenveel exemplaren van de Bijbel als Gutenberg hem gaf, maar produceerde geen enkele nieuwe pagina.

“Hij had zelf geen idee van de Bijbel: is het goed? Is het erg? Hoe dit te interpreteren? Hoe anders te interpreteren?”

Harari onthulde toen dat hij en zijn WEF-bondgenoten een oplossing hebben voor de vermeende problemen die hij zojuist had benadrukt.

 AI kan nieuwe ideeën genereren. Het kan zelfs een nieuwe bijbel schrijven’, verklaarde hij.

“Door de geschiedenis heen hebben religies gedroomd om een ​​boek te laten schrijven door een bovenmenselijke intelligentie, door een niet-menselijke entiteit”, voegde hij eraan toe.

“Over een paar jaar kunnen er religies zijn die echt correct zijn… denk maar aan een religie waarvan het heilige boek is geschreven door AI. Dit kan over een paar jaar werkelijkheid worden.”

Harari had in een andere recente toespraak opgemerkt dat software zoals ChatGPT menselijke talen beheerst en deze functionaliteit kan gebruiken om cultuur te beïnvloeden, meldde de Times of Israel.

Duizenden jaren

“Duizenden jaren lang hebben profeten, dichters en politici taal en verhalen gebruikt om mensen te manipuleren en te beheersen en de samenleving opnieuw vorm te geven”, aldus de krant.

“Nu is kunstmatige intelligentie waarschijnlijk in staat om dat te doen. En als hij kan… hoeft hij geen huurmoordenaarsrobots te sturen om ons neer te schieten. Het kan ervoor zorgen dat mensen de trekker overhalen.”

Harari zei ook dat “in tegenstelling tot wat sommige complottheoretici aannemen, je niet echt chips in de hersenen van mensen hoeft te implanteren om ze te controleren of te manipuleren.” merkte het blad op.

Hij waarschuwde ook dat “we snel moeten handelen voordat AI uit onze controle raakt” en dat “regeringen onmiddellijk moeten verbieden dat nog meer revolutionaire AI-tools in het publieke domein worden vrijgegeven voordat ze veilig worden gemaakt.” voegde het papier eraan toe.

Harari promoot vaak ideeën waarbij de mensheid wordt vervangen door machines. Hij heeft ook gezegd dat “we de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet nodig hebben” in de wereld van vandaag.

Volgens hem is het grootste deel van de wereld nu “overbodig” geworden en zal de mondiale elite in de toekomst van weinig nut zijn.

Harari stelt dat moderne technologieën zoals kunstmatige intelligentie “het mogelijk maken om de mens te vervangen”.

“Als je teruggaat naar het midden van de 20e eeuw – en het maakt niet uit of je in de Verenigde Staten bent met Roosevelt, of je bent in Duitsland met Hitler, of zelfs de USSR met Stalin – en nadenkt over bouwen aan de toekomst, dan zijn het bouwen van je materialen die miljoenen mensen die hard werken in de fabrieken, op de boerderijen, in de soldaten, ‘zei Harari.

“Nu, snel vooruit naar het begin van de 21e eeuw, hebben we gewoon niet de overgrote meerderheid van de bevolking nodig”, voegde hij eraan toe.

“De meeste mensen dragen er niets aan bij, behalve misschien hun data, en wat mensen nog doen dat nuttig is, zullen deze technologieën steeds meer overbodig maken en mensen vervangen.”

AI-chatbots in kerken

Een chatbot met kunstmatige intelligentie vroeg gelovigen in de overvolle St. Paul’s Church in de Beierse stad Fürth om op te staan ​​en de Heer te loven.

Zo’n kerkdienst veroorzaakte ongelooflijke opschudding – mensen vormden een uur voordat het begon een lange rij en het werd een van de evenementen van het protestantse congres, dat om de twee jaar in Duitsland wordt gehouden, waaraan traditioneel tienduizenden gelovigen deelnemen.

Sommige parochianen aanvaardden de ‘kunstmatige’ preek met enthousiasme. Maar er waren ook velen die er kritisch over spraken en zelfs weigerden op de juiste plaatsen “amen” te zeggen. Zoals een van degenen die zo’n preek niet leuk vond, zei: “het had hart noch ziel.”

De chatbot ChatGPT, gepersonifieerd door de avatar van een bebaarde zwarte man op een enorm scherm boven het altaar, hield een preek voor meer dan 300 mensen die vrijdagochtend kwamen opdagen voor een experimentele, bijna volledig AI-gegenereerde Lutherse kerkdienst.

“Beste vrienden, het is een grote eer voor mij om hier te staan ​​en tot jullie te prediken als de eerste kunstmatige intelligentie op de protestantse conventie in Duitsland dit jaar”, zei de avatar met een uitdrukkingsloos gezicht en eentonige stem.

De 40 minuten durende dienst, die een preek, gebeden en muziek omvat, is gemaakt door ChatGPT en Jonas Zimmerlein, een theoloog en filosoof aan de Universiteit van Wenen.

“Ik heb deze dienst bedacht – maar ik begeleidde hem eigenlijk liever, omdat ik zou zeggen dat ongeveer 98% van de gegevens afkomstig is van de Machine”, vertelde de 29-jarige wetenschapper aan The Associated Press.

De AI-kerkdienst was een van de honderden evenementen op een protestantse conventie in de Beierse steden Neurenberg en het naburige Fürth, en genereerde zo’n grote belangstelling dat mensen een uur ervoor in de rij stonden voor het 19e-eeuwse neogotische gebouw begon.

De gelovigen luisterden aandachtig naar de avatar die hen opriep het verleden achter zich te laten, zich te concentreren op de uitdagingen van het heden, de angst voor de dood te overwinnen en hun geloof in Jezus Christus levend te houden.

Maar er was ook geen gebrek aan gelach toen AI enkele banale adviezen gaf zoals “om ons geloof te behouden, moeten we bidden en regelmatig naar de kerk gaan”.

Hyderose Schmidt, 54, die werkt als computertechnicus, zei dat hij aanvankelijk opgewonden en nieuwsgierig was, maar later de functie weerzinwekkend vond.

“Er was geen hart en ziel”, zei hij. “De avatar toonde geen emotie en geen lichaamstaal en sprak zo snel en eentonig dat ik moeite had me te concentreren op wat hij zei”, legde hij uit.

Weer anderen waren gefrustreerd door het gebrek aan interactie tussen Gods machine en de gemeente.

 

Bron: Soulask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.