Het afscheid

Zondag 9 juli.  Het gemis van Jazzy is behoorlijk nu ik haar heb weg gebracht naar het crematorium..  Eerst even een mooi mandje gehaald zodat ik Jazzlin (Jazzy) mee kon nemen naar het crematorium..

Half 4 had ik zaterdag de afspraak bij crematorium om daar afscheid van haar te nemen en dat ze haar zullen gaan cremeren..

Maandag 10 juli is ze gecremeerd en heb in de ochtend de mail naar de crematorium gestuurd welke urn ik graag wou. Het is een andere geworden dan ik in mijn vorige bericht had geplaatst vanwege die niet meer beschikbaar was, en bij het crematorium waar ik haar liet cremeren kon ik uit nog veel meer urnen kiezen, dus werd het een andere. Ook heb ik de urn laten graveren met haar naam en overlijdensdatum ect en wilde haar pootafdruk er ook op, vandaar dat het langer duurt voordat ik de jazzy weer thuis heb.

De andere 3 katten

Mijn andere katten de 3 katers hadden 24 uur ook te tijd om afscheid van haar te kunnen nemen. Ze wisten wel dat ze al een tijdje ziek was, want dat was voor hun ook zichtbaar en hun konden dat ook aan haar ruiken..  dat gevoel had ik dat ze dat al aanvoelde en ook merkte ze het aan haar verandering met hoe ze de laatste weken was..

Fritsie heeft haar het langste ook meegemaakt en die kan ik merken dat hij het het moeilijks heeft dat ze er niet meer is..

Toen ik ook zaterdag thuis kwam met een leeg mandje en ik het terug legde op de plek waar ik haar had neergelegd, ging hij nog elke keer kijken en zag dat de mand leeg was.

Het wegbrengen van jazzy

Het wegbrengen was ook echt zo naar voor mij, Jazzy wilde ook nooit naar buiten, was altijd bang, durfde wel op het balkon, maar buiten op straat durfde ze niet..

In het begin ging Fritsie wel naar buiten en probeerde ook of Jazzy dat wilde, maar absoluut wilde ze dat niet, dus dat was voor mij wel fijn dat ze nooit verder dan balkon durfde, want ik heb zo vaak angst gehad dat de katten buiten wat overkomen en Frits ook nooit uitkeek en ook een keer zelfs naar Velsen noord was gelopen en een maand weg was.. en wetende dat de richting van Velsen noord een hele drukke weg is en dat wetende dat hij die weg is overgerend..

In ieder geval was het voor mij erg fijn dat Jazzy nooit verder durfde dan het balkon.. En 2 keer moest ze mee naar de dierenarts in haar mandje wat ook echt geen pretje voor haar was, maar ze hield zich goed onderweg..

Crematorium

De weg naar de crematorium had ik haar in haar mandje en ik heb helaas geen rijbewijs en ook geen auto dus moet alles op de fiets doen of het OV.

Gelukkig was het crematorium 20 minuutjes lopen vanaf mijn huis, dus was gelukkig klein stukje.

Ik had de fiets mee en haar achterop lopend mee genomen.. Zo heb ik met haar een allerlaatste wandeling gemaakt en dat was behoorlijk zwaar voor mij, omdat ik steeds begon te huilen en als er mensen voorbij kwamen liet ik merken dat er niks aan de hand was, want wil nooit dat mensen zien dat ik het moeilijk heb..

Jarenlang verberg ik mijn verdriet aan mensen en zo ook nu onderweg naar crematorium.

Laatste wandeling

In mijn eigen straat toen ik net begon met de wandeling reed er een auto voorbij die het erg vreemd vond dat ik met een mandje achterop mijn fiets liep en hielde mij in de gaten en de volgende straat stonden ze op de hoek van kruising te wachten tot ik voorbij liep en zagen toen dat ik dus Jazzy in de mand had zitten. Ik had de mand half dicht zodat mensen geen rare dingen konden denken, wat die mensen dus dachten waarschijnlijk..

En dan heb je haar daar gebracht en kon ik nog afscheid nemen van haar, ook al had ik dat de afgelopen dagen ook gedaan en ook had ik Jazzy nog 24 uur thuis toen ze was overleden, vanwege ook de andere katten afscheid van haar konden nemen, dat vond ik ook erg belangrijk.

Vrijdag kreeg ik van vele mensen van social media geldbedragen zodat ik Jazzy een waardig afscheid kon geven en dat ik een mooie urn kon uitkiezen..

 

De mensen die een steentje bij hebben gedragen dat dit mogelijk was, ben ik echt eeuwig dankbaar, want het is nog wel een erg prijzenkaartje alles bij elkaar..

Dierenarts en crematie is niet gratis.. Dus ben iedereen zo dankbaar, echt super lief.

Hoekje voor jazzy

Zondag stortte ik echt helemaal in van verdriet, ik bleef maar huilen.. Ik liet het ook maar komen want dat hoort bij rouwen en als je zolang voor een dier heb gezorgd en ineens valt dat weg is behoorlijk zwaar..

Je gaat veel terug denken aan de tijd dat ze bij je was en hoe ze was en dat ze de leider in huis was van alle katten..

Fritsie zit veel op haar roze kussentje waar ze in lag en denk dat hij dat nog ruikt dat ze daarop heeft gelegen..

Het is nu alleen nog wachten op haar urn zodat ik haar weer thuis heb, dan denk ik dat ik echt weer meer rust heb, want de afgelopen dagen is erg slopend geweest..

Wandelen

Dinsdag avond was ik nog wel even gaan wandelen in Westerhout, en paar dagen later kwam de noodverordening vanwege de storm van een week daarvoor, want ook toen ik in het bos liep kwam je niet meer door alle paden heen, en daarom snap ik ook wel dat er nu een noodverordening is op dat park, alleen baal er wel van want ik liep daar elke week wel even om even tot rust te komen

Verliezen van een dierbaren hakt er behoorlijk in.. wetende dat Jazzy behoorlijk ziek was, geeft het ook wel meer rust dat ze nu niet meer lijdt, ook al had ik altijd gedacht dat ze juist 1 van de alleroudste zou gaan worden.

Als ik dan terug kijk met haar eetgedrag had ik al eerder kunnen weten dat er iets mis was met haar.. De laatste weken was zo zo extreem veel aan het eten, slokte ze alles uit haar bakje op en liet de andere katten amper eten, ze keek ze gewoon weg van ben je klaar, dan eet ze de rest uit de bakjes leeg.

Laatste weken

Ook de laatste weken sprong ze ook steeds mis op de wasmachine, tafel, overal waar ze op wou springen lukte haar niet meer en ook de laatste anderhalve week elke keer een paar stapjes en moest ze weer gaan liggen.. Je zag haar met de dag steeds meer achteruit gaan. Zo hielp ik haar ook de laatste dagen als ze ergens op wilde springen, dan pakte ik haar op en zette ik haar neer waar ze wilde springen..

Heb afgelopen zaterdag ook nog online een mooi kattenbeeldje besteld erbij en die komt ook 1 deze dagen binnen per post en die verwacht ik woensdag of donderdag dat ik die binnen krijg.

Ik hoop ook dat ik woensdag of donderdag de urn kan ophalen, wetende dat ze dan weer thuis is..

 

 

(als ik Jazzy weer thuis heb zal ik nog een mooie foto bij dit bericht plaatsen met de urn en het andere kattenbeeldje)

Update : 25 juli 2023 heb ik haar eindelijk kunnen ophalen en ze is weer fijn thuis.

 

 

 

 

Vreselijk dit gemis..  En de andere katten missen haar ook behoorlijk

 

Fritsie, jazzy en Katja denk 2014

 

Fritsie, katja en Jazzy 2014
jazzy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jazzy kerstperiode
jazzy
Fritsie, Willempie en Jazzy 2017
Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2023 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.