Het sociale kredietscoresysteem van de goede burger komt eraan. Je geld wordt weggenomen en je wordt opgesloten.

 

Beroemd podcaster en commentator, Joe Rogan, waarschuwt de Amerikanen over wat de elite probeert te bereiken, de totale controle over onze samenlevingen, door een combinatie van digitale valuta’s en de nieuwe digitale portemonnee-identiteiten, die in de toekomst mogelijk verband houdt met bankrekeningen en met een specifiek sociaal kredietsysteem, dat zal zijn gebaseerd op een “ goed gedrag ” puntensysteem zoals in China.

Velen hebben gehoord dat in China elke burger een beoordeling heeft die “ betrouwbaarheid ” bepaalt in de ogen van de autoriteiten. Elke burger verzamelt “ goed gedrag ” punten. Kortom, als hij geliefd is bij de autoriteiten met wat hij zegt en doet, wordt hij gecertificeerd als een “ goede burger ” en heeft daarom toegang tot financiering en voordelen.

Als hij daarentegen onder de “ -basis ” in de rating valt, d.w.z. problemen veroorzaakt voor de bestaande autoriteit, hij is afgesloten van toegang tot uitkeringen en in het algemeen van elke sociale activiteit die zijn leven bevordert.

En een manier waarop dit wordt bereikt, is door middel van elektronische ID’s in combinatie met de virtuele afschaffing van contant geld.

WEF-president Klaus Schwab, de belangrijkste vertegenwoordiger en theoretische vertegenwoordiger van de elites, heeft zichzelf tot fan van de Chinees bestuursmodel, wat betekent dat dit precies is wat zijn politieke “ discipelen ” van plan zijn te doen over de hele wereld.

Joe Rogan zei:

“ Dus wat vind je van de digitale valuta van de overheid dat ze [ werken op ]? ” Rogan antwoordde: “ Geen f * cking-manier. Echt niet. Dat is wat ik denk. Ik denk dat dat schaakmat is. Dat is game over. Want als ze dat toepassen op een sociale kredietscore — als ze op de een of andere manier besluiten dat je een sociaal kredietscoresysteem nodig hebt en dat komt ten goede aan de samenleving, en ze schetsen dat, ze kunnen je gedrag en je tweets en al je dingen volgen … Ze hebben net besloten dat je het verkloot hebt, en de regels zijn de regels. ”

Opgemerkt wordt dat NWO volledig toevallig als hoofddoel heeft het gebruik van contant geld te beperken dat naar verluidt belastingontduiking zou bestrijden. Geld beperken en uiteindelijk afschaffen betekent vrijheid afschaffen. Dat is, iemand kan niet iets kopen wat hij wil als het niet de goedkeuring heeft van de elektronische “ financier ” en zonder dat alle medewerkers van het wereldwijde financiële systeem hiervan op de hoogte zijn.

Kunstzinnig verkoopt de NWO de “ narratieve ” dat, “ wat heb je te verbergen ” en helaas zijn de massa’s al decennia lang beroofd van kritisch denken, ze accepteren het.

Als het geld volledig digitaal wordt, kan het “ -puntsysteem ” vanaf de volgende dag worden toegepast en kan geld worden afgetrokken van iedereen die geen “ goede jongen ” is.

Unpopulair betekent niet delinquent, maar iedereen die het aandurft om meningen te uiten die niet geliefd zijn bij het dominante politieke systeem en reageert op wat voor hen wordt gedaan zonder te worden gevraagd.

Als er veel geld wordt gebruikt, kan dit niet worden bereikt.

“ Maar de regeringen zijn goed, ze zijn democratisch, ze zijn gekozen, we moeten ze vertrouwen ” iemand zou zeggen. Het is Alice in Wonderland net voordat het “ konijnenhol ” binnengaat.

Dictatuur van Digital Society

Het sociale classificatiesysteem is een controle-instrument dat werkt volgens bepaalde parameters voor het evalueren van burgers en organisaties. Gegevens voor een dergelijke beoordeling worden verzameld door overheidsorganisaties met behulp van tools voor massasurveillance ( camera’s met gezichtsherkenning, openbare diensten ) en vervolgens verwerkt met behulp van technologie voor big data-analyse. De SSR wordt momenteel geïmplementeerd in de Volksrepubliek China.

De Chinese regering is in 2014 begonnen met de implementatie van het Social Credit System, waarbij houders van verschillende functies in de ranglijst verschillende kredietvoorwaarden zullen hebben. Het belangrijkste doel van deze campagne was het opbouwen van een harmonieuze ontwikkelde samenleving. Vier levensgebieden moeten worden beoordeeld: openbare aangelegenheden, commerciële activiteiten, sociale activiteiten en rechtszaken. Dit betekent dat een burger eerlijk en gezagsgetrouw moet zijn in alle levenssferen. In het tijdperk van de digitale samenleving bevindt een groot deel van de persoonlijke informatie zich in sociale netwerken en chats – het wordt veel gemakkelijker om de informatie te krijgen die de staat nodig heeft.

cultuur

De cultuur van het gedrag van een burger bepaalt zijn persoonlijke beoordeling. Relatief gezien kan hij dankzij totaal verschillende acties in het klassement stijgen. De functie zal verbeteren als hij een goede opleiding krijgt of zich respectvol online gedraagt. De positie kan verslechteren als bijvoorbeeld een lening niet op tijd wordt betaald of culturele waarden worden beledigd in de opmerkingen van een sociaal netwerk. Met een lage beoordeling kan het leven van een burger dus merkbaar verslechteren.

Sinds 2014 worden gegevens over het veelzijdige leven van een burger verzameld door overheidsinstanties en acht particuliere bedrijven ( waaronder Tencent, Alibaba ). Alle gefragmenteerde informatie wordt naar één informatiecentrum gestuurd, dat het verwerkt met behulp van big data-technologie. Op basis hiervan zijn er drie bronnen voor het verkrijgen van een sociale rating: een ratingsysteem in bepaalde steden, algemene zwarte lijsten, een sociaal kredietsysteem ( gegevens van financiële instellingen ).

Algemene zwarte lijsten

Als een burger de wet van het land heeft overtreden, wordt hij opgenomen in de algemene zwarte lijst, die het Hooggerechtshof van China vormt. Voor enkele ernstige schendingen, omdat u op de zwarte lijst staat, is het verboden om uw persoonlijke account te gebruiken om een appartement, auto te kopen, kaartjes kopen en door het land reizen met verschillende vervoerswijzen. Natuurlijk kunt u uw beoordeling herstellen naar een positieve waarde. Daarnaast kunt u altijd in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank. Met een positief resultaat ben je uitgesloten van de zwarte lijst.

Sociaal kredietsysteem – een handig hulpmiddel

Het systeem analyseert de kredietwaardigheid van burgers en bedrijven door middel van een algoritmisch model voor het in realtime analyseren van ontvangen informatie.

Vrienden in sociale netwerken met een lage beoordeling, een groot aantal uren in games kan de beoordeling negatief beïnvloeden. Als je geld naar een goed doel wilt sturen, heb je vrienden met hoge kijkcijfers op sociale netwerken, dan wordt de kans op een lening groter.

In zo’n digitale dictatuur, waar geen vertrouwelijkheid van informatie bestaat, is het interessant om te weten hoe het systeem door de burgers van de VRC zelf wordt beoordeeld.

Volgens een studie in het Chinese artikel “ sociale kredietsystemen en de publieke opinie: hoge goedkeuringsniveaus ” uitleggen, keuren rijke, goed opgeleide en senioren enthousiast het geïntroduceerde ratingsysteem goed.

Op het eerste gezicht lijkt het contra-intuïtief dat rijke en goed opgeleide burgers het systeem kunnen steunen, dat de burgers ’ economische, politieke en sociale vrijheid en empowerment kan beïnvloeden. De hoge mate van goedkeuring is te danken aan het feit dat hoger opgeleide stadsbewoners technisch onderlegd zijn en meer openstaan voor technologische verandering, en het sociale kredietsysteem wordt vanuit hun oogpunt gezien als technologische vooruitgang.

Sociale kredietsysteem

Zo hebben de meest opgeleide en welvarende burgers, vooral in stedelijke gebieden, toegang tot een groot aantal voordelen van het sociale kredietsysteem en gebruiken ze gewillig. Ze zien het sociale kredietsysteem ogenschijnlijk niet als een bewakingsinstrument, maar als een instrument om de levenskwaliteit te verbeteren en institutionele en regelgevende hiaten op te vullen, leiden tot eerlijker en gezagsgetrouwer gedrag in de samenleving. Ook in China hebben veel burgers vanwege traditionele bankinstellingen geen toegang tot creditcards en kunnen ze de financiële rating niet beoordelen. De positieve beoordeling hangt ook samen met de transparante methoden die worden gebruikt om de sociale kredietwaardigheid te bepalen.

Natuurlijk kan de publieke opinie veranderen naarmate het sociale kredietsysteem tastbaarder wordt met een reeks aanvullende strafinstrumenten. Sommige burgers zijn al bang dat sociale rating ambtenaren niet kan beïnvloeden.

Een goed beeld van het sociale kredietsysteem wordt ook gevormd door de staatsmedia, die een utopische samenleving weergeven met eerlijke, gezagsgetrouwe en gehoorzame burgers. Maar daarnaast is het classificatiesysteem een handig hulpmiddel om afwijkende meningen te bestrijden en een beeld te creëren, denken aan een “ handige burger ” die niet tegen de staatsmachine van universele bewaking van alles en nog wat kan.

 

Bron: soulask
2 gedachte over “Het sociale kredietscoresysteem van de goede burger komt eraan. Je geld wordt weggenomen en je wordt opgesloten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.